Dejtingsidor

Många känner sig kanske lite osäkra inför att söka partner och dejta via internet. Man vill hitta en seriös sida, och säkrast är det förstås att söka på en stor och välkänd sida, där många redan tidigare hittat en partner, och haft positiva upplevelser.
Det finns många stora svenska dejtingsidor att välja på, vilket ger alla, oavsett intressen och profil, goda chanser att hitta den rätte. Ibland måste man först hitta rätt sajt, eftersom medlemmarnas profil kan skilja sig åt beroende på vilken dejtingsida man väljer.
Här presenterar vi några av de största svenska dejtingsidorna idag:

Mötesplatsen är en av de största svenska dejtingsidorna. Sajten har funnits sedan 2001 och har många medlemmar, i alla åldrar, runtom i Sverige. Mötesplatsen har utsetts till Sveriges bästa dejtingsajt fem år i rad.
Hos Mötesplatsen kan man dejta gratis, eller ha ett betalt medlemskap. Utan kostnad kan man söka singlar och se besök till profilen. Med ett betalt medlemskap får man tillgång till Mötesplatsens samtliga funktioner och man kan då kontakta andra medlemmar via personliga meddelanden.
Det ordinarie priset för en månad är 299 kr.

Match.com är en av de större dejtingsidorna i Sverige. Match erbjuder en app för mobil och surfplatta, och man anordnar singelevent i Stockholm, Göteborg och Malmö, där medlemmar kan träffas på riktigt. Match.com har en noggrann granskning av profiler, vilket gör att de flesta medlemmar verkligen är seriösa och söker ett förhållande. Man kan skapa ett konto, göra en profil och söka singlar hos Match.com helt utan kostnad. För att kunna ta kontakt med andra medlemmar måste man dock vara betalande medlem. Månadskostnaden är 299 kr.

Badoo har snabbt seglat upp som en av de mest omtalade dejtingsidorna i Sverige. Badoo kan ses som en kombination av dejtingsajt och socialt nätverk. Här kan man hitta singlar som finns i närheten, för att enklare kunna träffas. Det är gratis att bli medlem hos Badoo. Som gratis medlem kan man chatta, dejta, hitta nya vänner och ladda upp foton. För att få tillgång till andra funktioner köper man premiumtjänster. Man har alltså inte en ren månadskostnad, utan hur mycket man får betala beror på vilka premiumtjänster man köper.

En dejtingsajt med lite speciell inriktning är eDarling. Här är målgruppen högutbildade singlar. Matchningarna bygger på noga utförda personlighetstester, vilket gör att man får personligt matchade partnerförslag.
Det är kostnadsfritt att registrera sig och i det gratis medlemskapet ingår personlighetstestet. Man får också partnerförslag utan att behöva betala medlemskap, men om man vill ta kontakt med någon av medlemmarna måste man bli betalande medlem. Månadskostnaden blir lägre ju längre medlemskap man betalar. För en månad får man betala 1099 kr, men med ett 12 månaders medlemskap betalar man 299 kr per månad för ett premium medlemskap.
Många ställer sig skeptiska till nätdejting, men det är faktiskt många som träffas på detta vis idag. Det är till och med vanligare att man träffar sin blivande partner via dejtingsidor än via vänner. Runt vart fjärde par har mötts via nätdejting, så visst fungerar dessa sidor för många.